28.02.2011 00:00

Српска демократска странка најоштрије осуђује најновији притисак на Србе који раде у институцијама БиХ, а који се покушавају присилити да 1.март прихвате као празник и тзв. 'Дан независности БиХ'.

Неоснованим позивањем на континуитет правних прописа, иако пријератни Закон о празницима није познавао 1. март као државни празник и иако у БиХ нема Закон о празницима, сарајевски политички миље у ствари само показује да 1.март идаље остаје дан покушаја мајоризације најмање једног конститутивног народа и унитаризације БиХ.

Прислилно тјерање Срба запослених у институцијама БиХ да празнују 1.март није ништа друго до наметање, провоцирање и наставак притисака на Србе којима се поставља ултиматум – или се прилагоди или ћеш бити прогоњен.

Српска демократска странка, стога, позива српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића и предсједавајућег Савјета министара БиХ  Николу Шпирића да обезбиједе поштовање устава и закона, и заштите Србе који раде у институцијама БиХ од понижења, провокација, наметања и покушаја асимилације.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account