18.12.2010 00:00

Српска демократска странка позива Александра Џомбића да врати мандат за састав нове Владе РС због катастрофалног приједлога буџета за 2011. годину и Економске политике. Џомбић је, као досадашњи министар финансија, један од најодговорнијих за овакво стање које је посљедица разарајуће економске политике вођене у претходне четири године.

Скандалозно је да се Џомбић у Економској политици хвали повећањем плата и пензија у односу на 2005. годину, заборављајући да оне нису пратила раст трошкова живота, те истовремено предлаже смањење плата, укидање борачких пензија и додатака, и даље уништавање пољопривреде. Економска политика Александра Џомбића која је уништила привреду, умјесто да усљед кризе омогући привреди да дише, новим наметима одлучила је да сахрани и оно мало предузећа која су преживјела.

Само социјално неодговорна власт може идаље издвајати енормна средства за сопствени комфор, а најугроженије категорије становништва незаконито остављати без без примања – борачког додатка, те смањивати средства за подстицај пољопривреде и развој села и то у вријеме када је Семберију задесила природна катастрофа од које ће се тешко опоравити.

 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account