03.11.2010 00:00

БАЊАЛУКА, 3. НОВЕМБРА (СРНА) - Савез независних социјалдемократа (СНСД) и Српска демократска странка (СДС) сматрају да је домаћим институцијама неопходно вратити пуни демократски капацитет да би одговорно вршиле власт, а затворити ОХР и друге облике међународне управе у БиХ, наводи се у Платформи о усаглашеном дјеловању у заједничком органима БиХ ове двије странке.

"Странке су сагласне да је период употребе `бонских овлашћења` завршен, те да свим лицима којима су неаргументованим одлукама високог представника одузета или ограничена људска права - она треба одмах да буду враћена", истиче се у Платформи.
        
Ове политичке партије сматрају да на сваки евентуални покушај неуставног дјеловања и угрожавања положаја РС треба покренути питање заштите виталног националог и ентитетског интереса.

СНСД и СДС су сагласни да треба отворити низ појединачних питања и политика, те тражити боља рјешења, "укључујући, али не ограничавајући се на расподјелу државне имовине, непокретну војну имовину, попис становништва у БиХ, снабдијевање Брчко дистрика електричном енергијом, систем одбране и Оружаних снага БиХ, систем индиректних пореза".

''Треба отворити и тражити боља рјешења и за систем правосудних инситутција БиХ, укључујући Високи судски и тужилачки савјет, Суд и Тужилаштво БиХ, изборни систем, функционисање и организацију система вођења спољне политике, проблеме у тражењу несталих лица из протеклог рата, функционисање заједничких система, корпорација и агенција као што су РТВ систем у БиХ, Регулаторна агенција и `Електропренос`", наводи се у Платформи.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account