26.08.2010 00:00

``РТРС неће попустити под притиском да омогући опозицији да на јавном сервису изнесе своје ставове!``

Поводом јучерашњег дописа генералног директора РТРС-а Драгана Давидовића у којем је као ''ванинстутиционални притисак'' одбацио захтјев три парламентарне опозиционе странака да нам се омогући да 30. септембра 2010. представимо своје ставове о протеклом четворогодишњем периоду, као што је то омогућено високим функционерима СНСД-а, Српска демократска странка даје сљед

САОПШТЕЊЕ

Другачији одговор од оног који смо добили од генералног директора РТРС-а нисмо ни очекивали, али смо очекивали да ће макар имати храбрости да стави свој потпис испод њега, умјесто што се крије иза Прес службе РТРС-а. Циљ нашег захтјева и јесте био да покажемо да се стање на јавном сервису није нимало промијенило у односу на вријеме када је на његово чело ОХР устоличио Драгана Давидовића. Једино што се промијенило јесте то да је Давидовић промијенио господара којем служи.

Поручујемо Драгану Давидовићу да он може бити слуга коме хоће, али не може и неће више служити преко џепова грађана који плаћају РТВ претплату да би јавни сервис био искључиво у функцији Милорада Додика и СНСД-а.Умјесто што спочитава опозицији да врши ''ваинстутиционални притисак'', посвајетовали би Давидовићу да прочита Уређивачке принципе јавног РТВ система у БиХ, Закон о РТРС-у и Статут РТРС који децидно кажу да уређивачка политика мора бити заснована на демократским начелима која представљају све дјелове друштва и независна од интереса политичких странака, власти и њених носилаца.

  

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account