19.08.2010 00:00

Поводом изјаве предсједника Владе РС Милорада Додика послије посјете Израелу у којој је изражена ''забринутост'' због мијешања Турске у односе унутар БиХ и осуђени иступи реис-л-улеме Мустафе Церића, предсједник СДС-а Младен Босић даје сљедећу

 ИЗЈАВУ ЗА МЕДИЈЕ

Предсједник Владе РС Милорад Додик није морао ићи у дводневну посјету Израелу да би тамо сазнао и народу саопштио да Турска намјерава да помогне Харису Силајџићу у унитаризацији БиХ и да је Мустафа Церић, пореде тога што је вјерски поглавар муслимана у БиХ, такође и политичар екстремних антисрпских ставова. Умјесто туристичког путовања, сваки мало упућенији грађанина РС би му то исто рекао, те је на тај начин могао уштедјети новац из ионако ојађене касе Републике Српске.

Умјесто што нам је рекао оно што сви знамо, много значајније је да нам Додик одговори на питање зашто је његов политички партнер из Србије Борис Тадић, за кога тврди да га прати и подржава његову политику, омогућио Турској да постане некакав посредник и фактор у регији, нарочито јер она никада није скривала своје ставове који су против интереса Србије и Срба из БиХ.

Такође, било би значајно сазнати од Додика одговор на питање: зашто српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић никада није адекватно реаговао на Силајџићево вођење спољне политике која је у супротности с интересима Републике Српске!? Једини логичан одговор јесте да је Силајџић имао Додикову сагласност за такво понашање, јер у супротном Радмановић не би био поново кандидат за исту функцију.

Надамо се да Додик у Израелу, у тајности, није поново направио неки договор као онај када је уступио грађу из логора Јасеновац, а онда је та грађа прослијеђена Хрватској која и даље покушава да умањи чињенице о геноциду над Србима у Другом свјетском рату.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account