30.07.2010 00:00

Предсједништво Српске демократске странке анализирало је на данашњој сједници актуелну политичку ситуацију и усвојило сљедеће закључке:

1. Предсједништво СДС сматра да Народна скупштина РС треба да се изјасни о свим кључним питањима о којима одлучује Парламентарна скуптина БиХ,  а која се тичу питања равноправности народа, односа ентитета и остваривања националних интереса српског народа и РС на нивоу БиХ, и приступања војним савезима. Делагати из РС у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ дужни су да слиједе ставове Народне скупштине по тим питањима.

Предсједништво СДС подсјећа да је СДС поставила овај захтјев када су, 26.марта 2009. године, делагати СНСД-а у Дому народа усвојили Одлуку о приступању измјенама Устава БиХ и њеном прекрајању на четири територијалне јединице и то без сагласности Народне скупштине РС, чиме се руши Дејтонски мировни споразум и доводи у питање будућност РС. Исти став смо имали и када је СДС тражила да се о питању даљег вођења приступања НАТО-у претходно изјасни Народна скупштина, односно проведе референдум.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account