29.06.2010 00:00

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић упутио је данас отворено писмо високом представнику у БиХ Валентину Инцку и амбасадорима земаља чланица Управног одбора Савјета за спровођење мира у којем их је позвао да се одмах престане с политичким манипулацијама ради промоције политичких фаворита и да ставе ван снаге све раније наметнуте одлуке високих представника о смјенама већег броја лица.

''30.јуна навршава се шест пуних година од како је бивши високи представник Педи Ешдаун у једном дану смијенио 59 функционера Републике Српске. За већину ових функционера, као и оних који су смијењени прије њих, и данас је на снази забрана којом су им ускраћена елементарна људска права и слободе гарантоване Европском конвенцијом о заштити људских права и основних слобода, као и другим универзалним и регионалним актима о слободама и правима.

Апсурдно је да у земљи која се нада скором кандидатском статусу за чланство у ЕУ, која је нестална чланица Савјета безбједности УН и која је изградила свој правни систем, још увијек постоје људи који су изван закона и којима је пресуђено без суда.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account