08.05.2010 00:00

Српска демокатска странка упозорава јавност да Влада РС интезивно ради на пројектима приватизације на мала врата ''Електропривреде РС'', преко изградње хидроцентрала на ријеци Дрини.

Информације које је Српска демократска странка добила од страних инвеститора говоре да је Републике Српска пред економским сломом, због чега актуелна власт пред октобарске изборе панично покушава доћи до средстава распродајом једина два преостала ресурса – шума и ријека. Како уступање сјече шума фантомској кипарској фирми није довољно да се покрију кредитна задужења и мегаломанска јавна потрошња, Влада у плану има уступање ријеке Дрине Италијанима и Нијемцима, те формирање заједничких енергетских предузећа преко којих би ''Електропривреда РС'' била приватизована на мала врата.

Српска демократска странка истиче да је недопустиво понашање Влада РС која, ради споственог преживљавања, након што је у џепове тајкуна прелила већину новца од продаје ''Телекома РС'', сада покушава продати и посљедње ресурсе који су у власништву грађана РС.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account