14.03.2010 00:00

Српска демократска странка позива све парламентарне странке да подрже Приједлог Закона о измјенама Закона о пензијском и инвалидском осигурању који ће Клуб посланика СДС-а сутра упутити у хитну скупштинску процедуру, а којим се бришу нове законске одредбе према којим је дошло до смањења пензија.

Српска демократска странка наглашава да терет економског краха, за који је одговорна искључиво Влада РС, не смије да се ломи преко леђа најсиромашнијих слојева становништва. Скандалозно је и за сваку осуду да се ионако сиромашни пензионери, у вријеме нових поскупљења, гурају у амбис глади, док власт истовремено предлаже законе о посебним правима предсједника РС и сенатора којим се бившим и садашњим функционерима дају нове повластице које треба да плаћају осиромашени грађани РС.

Српска демократска странка поручује Влади РС да Фонд ПИО није у проблемима због великог броја пензионера, него зато што је њеном неодговорном и пљачкашком економском политиком уништена привреда која више није у стању да издржи намете. Умјесто што кажњавају пензионере, функционери Владе РС треба да врате новац који су са својим тајкунима опљачкали из буџета, и да тај новац уложе у привреду која је на кољенима.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account