15.02.2010 00:00

Поводом данашњег скупа у Бања Луци чији су организатори злоупотријебили име Српске демократске странке, предсједник Српске демократске странке Младен Босић даје сљедећу

                                                                           ИЗЈАВУ ЗА МЕДИЈЕ

Српска демократска странка и ниједан њен орган немају никакве везе са скупом наводних ''утемељивача СДС-а''. Већ сада је јасно је да је ријеч о састанку неформалне групе која покушава направити нову партију, а чији су организатори утемељивачи реформиста Анте Марковића – Драган Калинић и Горан Поповић, док је Божидар Вучуревић тек њихов епски мегафон жељан медијске пажње. Такође, присуство представника невладиних организација које већ дуги низ година за туђе интересе покушавају поткопати темеље Републике Српске, јасно говори ко су ментори овог скупа.

Саборовање интересне групе и утемељивача афера ''Алијагићи'', ''Царине'' , ''Бијели анђели'', ''Путеви РС'' итд., најбоља је потврда да је СДС-у успјело да опере образ и руке од дјела оних чија је есенцијална политичка водиља била и остала– лични интерес. Морам рећи да бих био забринут да уживам њихову подршку. Свјестан сам да сам стекао много непријатеља због политичког курса који је заузела странка, али свима могу поручити - док је овог руководства СДС-а, нико своје личне интересе и богаство неће крити иза странке. СДС неће одустати од циљева који су на добробит свих у Републици Српској – од борбе за демократску и правну Републику Српску у којој неће бити недодирљивих за закон и у којој ће се одлуке доносити у њеним институцијама а не у амбасадама. Ниједан појединачни интерес, укључујући и интересе бивших функционера и њихових спољних ментора, неће јој бити изнад оног што је интерес свих грађана Републике Српске.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account