27.01.2010 00:00

У кохабицији власти и тајкуна, која влада у РС, Српска демократска странка није ни очекивала да ће СНСД имати снаге да усвоји антикорупциони закон који би наложио провјеру имовине свих бивших и садашњих функционера, почевши од 1992. године, и страначких лидера, јер би у том случају иза решетака било читаво руководство СНСД-а. Стога, власт је усвојила закон за спречавање борбе против корупције како студенти не би морали доказивати из којих извора отплаћују рате за вишемилионске кредите.

Закон о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела који је усвојила власт СНСД-а није никакав антикорупцијски закон, него обичан кривични закон који већ постоји и чији је циљ да  они који су најкорумпиранији – власти и њени тајкуни – и даље остану недодирљиви и задрже монопол над криминалом, а да хапшењем ситних криминалаца створе привид о борби против корупције.

Српска демократска странка неће одустати од борбе за усвајање истинског антикорупционог закона којим би сви функционери, и садашњи и бивши, морали доказати шта и како су стекли. Ако не прије октобра, то ће бити први закон који ћемо усвојити након октобра.

 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account