17.12.2009 00:00

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић примио је у посјету данас амбасадора Руске Федерације у БиХ Александра Боцан-Харченка, и пренио му захвалост што је  Руска Федерација, као гарант Дејтонског мировног споразума, у континуитету исказивали принципијелну политику када је у питању БиХ, дајући подршку договарању страна у БиХ без наметања рјешења споља и залажући се за трансформацију ОХР-а у Канцеларију специјалног представника ЕУ.

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић нагласио je да Српска демократска странка подржава нови свеевропски концепт безбједности и напуштање остатака хладноратовског система. Такође, он је упознао амбасадора Боцан-Харченка о ставу Српске демократске странке да о уласку БиХ у НАТО, у РС мора бити расписан референдум, те да би сваки други пут био наметање мимо воље грађана РС.

Српска демократска странка, истакао је Босић, сматра добродошлим руске инвестиције у РС и БиХ, и радовало би је да пракса инвестирања у наредном периоду буде интезивирана.

''Велика развојна шанса РС и побољшање њене привредне слике лежи управо у инвестицијама које Руска Федерација улаже у РС'', оцијенио је предсједник СДС-а Младен Босић током разговора са руским амбасадором.

 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account