28.10.2009 00:00

Предсједништво Српске демократске странке очекује од предсједника СНСД-а Милорада Додика, као иницијатора састанка са предсједницима парламентарних странака на нивоу БиХ, да откаже састанак пошто су све бошњачке странке одбиле његову иницијативу, па она не може довести до било каквог напретка у односима у БиХ.

Српска демократска странка упозорава да расправу о најважнијим питањима треба водити искључиво у институцијама система, а не на неформалним састанцима политичких представника. Народна скупштина РС је мјесто за дефинисање и заузимање политичких ставова Српске о најважнијим питањима, а те ставове су дужни да спроводе изабрани представници РС у заједничким органима БиХ.

Како је један од предложених тачака дневног реда састанка и ''Активности на даљем путу БиХ у НАТО савез'', Српска демократска странка подсјећа СНСД да је на заједничком састанку руководства ове двије партије постигнут договор о расписивању референдума грађана РС о уласку у НАТО. Српска демократска странка очекује да се овај договор испоштује, те да СНСД, уколико од њега одустаје, јавно објасни разлоге за одустајање.

Предсједништво СДС-а


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account