02.10.2009 00:00

Српска демократска странка упозорава грађане РС да добро отворе очи када из уста СНСД-а чују инсценирану квази-патриотску свађу са страним факторима у БиХ, јер тада СНСД обавезно испод тепиха изда неки од виталних националних интереса РС. Ово потврђује и чињеница да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић предаје данас у Бриселу званичан захтјев БиХ за приступање Акционом плану за чланство у НАТО-у, уз пуну подршку СНСД-а, чиме је практично завршена процедура захтјева БиХ за учлањење у овај војни савез.

Српска демократска странка подсјећа да је у вријеме када је члан Председништва БиХ из РС Небојша Радмановић гласао за одлуку о упућивању захтјева за чланство у НАТО-у, такође инсценирана свађа са високим представником поводом закључака НС РС о ефектима пренесених надлежности, како би Радмановићев потез остао сакривен.

Нажалост, још једном смо свједоци политичке игре власти да, с једне стране, дижу националне тензије и бацају прашину у очи грађанима помињући референдум око питања која нису од суштинског значаја за будућност РС, док с друге, мимо очију јавности доносе одлуке које ће имати далекосежне посљедице по РС.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account