09.02.2019 14:22
Српска демократска странка изражава забринутост поводом информација које су се појавиле у јавност да Република Српска методом директне понуде планира да прода швајцарској фирми „Батагон интернешнл“ своја потраживања Фабрике глинице Бирач.
 
Позивамо Владу Републике Српске да обустави продају свог удјела у фабрици Бирач швајцарској фирми све док надлежне институције не испитају све информације које се тичу капитала предузећа „Батагон интернешнл“.
 
Питамо Владу Републике Српске која је пословна логика продавати директном понудом фабрику глинице Бирач која представља кичму развоја цијеле једне регије и Републике Српске инвеститору за чији се капитал у јавности шпекулише да је спорног поријекла? Aко се Влада већ одлучила на продају зашто не отвори поступак у коме би се јавиле респектабилне а не сумњиве фирме?
 
Подсјећамо Владу РС на судбину бијељинске шећеране која је продата инвеститору за кога се касније утврдило да је фабрику купио новцем сумњивог поријекла због чега је пословање овог предузећа било предмет и међународне кривичне истраге. Имајући у виду судбину бијељинске шећеране, позивамо  Владу РС и надележне институције да прије продаје удјела у фабрици Бирач провјере капитал швајцарског „Батагон интернешнла“. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account