29.03.2019 14:53
Одлука Уставног суда БиХ којом се оспорава Закон о Дану Републике Српске и право народа да 9.јануар обиљежава као Дан Републике показује да је Уставни суд у својој суштини Антиуставни суд који негира конститутивност српског народа, руши темеље Устава БиХ и разграђује државну заједницу БиХ.
 
Квази суд којем је била спорна и музичка мелодија химне ''Боже правде'', али којем нису спорни 25.новембар и 1.март, док им је споран 9.јануар као секуларни празник, претворио се у уставотворца и институцију која насилно мијења уставни поредак, мајоризујући вољу, идентитет и конститутивност српског народа и Републике Српске.
 
Српска демократска странка позива све институције у Републици Српској, као и све политичке партије, да заштитимо Устав Републике Српске, Дан Републике Српске, као темељна демократска права Републике и њених грађана.
 
На крају, поставља се питање како би се осјећали народи развијених демократија да им у Уставном суду сједе странци и то без законског основа и да им својим дјеловањем одређују празновање важних датума.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account