02.04.2019 16:06
Имајући у виду да је компнија Батагон у данашњем саопштењу казала да су „сви релевантни подаци о компанији Батагон интернешнал АГ и доказ о расположивим средствима за улагање достављени Влади Републике Српске“, тражимо од премијера Владе Републике Српске Радована Вишковића да јавности одговори на следећа питања:
 
  1. Зашто Влада Репулике Српске није расписала јавни поступак приликом продаје свог удјела потраживања у фабрици глинице Бирач већ је директном погодбом, на мала врата, увела фирму Батагон интернешнл АГ?
  2. Да ли Влада Републике Српске располаже доказима да се Батагон интернешнл АГ икада бавио пословима производње глинице или било којом другом пословно-производном активности којом се бави фабрика глиница Бирач АД Зворник?
  3. С обзиром да је прије неколико дана казао да не зна ко су власници фирме Батагон интернешнл АГ, да ли се премијер Вишковић у међувремену распитао о каквој фирми се ради и ко је стварни власник предузећа?
  4. Да ли је премијер Вишковић дошао до сазнања од када постоји предузеће Батагон интернешнл АГ, ко су акционари, чији је капитал предузећа и да ли у власничкој структури има лица из пословно-политичког живота Републике Српске?
  5. Зашто се, ако су достављени сви релевантни подаци о компанији Батагон интернешнл АГ, већ 5 мјесеци, крију од јавности те информације и због чега Влада избјегава информисање Народне скупштине Републике Српске о стању у фабрици глинице Бирач?
 
Сматрамо да је крајње вријеме да се коначно, након 15 година, у Народној Скупштине Републике Српске расправља о стању у привреди са посебним освртом на фабрику глинице Бирач АД Зворник.   

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account