13.04.2019 11:37
Српска демократска странка сматра скандалозним и криминалним податак да је за тајне стручне услуге Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске током прошле године исплатило више од 2,5 милиона марака лицима у иностранству чији је идентитет непознат, што је у своме извјештају утврдила Главна служба за ревизију јавног сектора.
 
Тражимо од ресорног министара Златана Клокића, који већ годинама води министарство познато по изношењу новца грађана Републике Српске у иностранство, који се троши на рад непостојећих представништава и вишемилионска, нетранспарентна и неучинковита лобирања у САД-у да одговори коме и за какве „стручне услуге“ је Република Српска платила 2.575.234 KM.
 
Српска демократска странка захтијева од министра Клокића да скине ознаку тајности како би се утврдило гдје су потрошена средства за стручне услуге.  У противном, јавност ће се с правом питати да ли је извлачење 2,5 милиона KM из Републике Српске његов „приватни аранжман“, или је новац изнесен из земље за потребе прикупљање гласова у дијаспори за његову политичку партију. Или је можда тај новац исплаћен предузећу Батагон, које последњих мјесеци шаком и капом купује фирме и ресурсе Републике Српске?
 
Скандалозно је а по Републику Српску и погубно понашање министра за европске интеграције и међународну сарадњу Златана Клокића који већ годинама његује праксу нетранспарентног и врло сумњивог трошења новца грађана Републике Српске. Пракса милионског трошења без покрића коју министар Клокић његује у свом ресору незабиљежена је било којој развијеној демократији свијета и може се пронаћи само у банана државама централне Африке.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account