08.05.2019 12:51
Данашња пресуда Суда БиХ Елфети Весели за монстроузно убиство дјечака Слободана Стојановића је скандалозна  и још један у низу доказа да правда за жртве српске националности у БиХ не постоји.
 
Чак и кад Суд БиХ осуди лице за злочине над Србима, што је заиста ријеткост у њиховој пракси, то буде казна несразмјерна злочину који је почињен. Какву поруку Суд БиХ шаље јавности кад за свирепо убиство дванаестогодишњег дјетета Слободана Стојановића изриче казну од само 10 година затвора?
 
Српска демократска странка сматра да је скандалозно да Суд БиХ донесе тако благу казну Елфети Весели за злочин назапамћен у Европи још од краја Другог свјетског рата.
 
Тако гнусан зчочин какав је учинила Елфета Весели, леди крв у жилама и узима се као примјер монструозности ратног злочина и у међународној јавности. Казном од само 10 година, Суд БиХ је још једном показао да је пристрасан суд и да га правда за жртве српске националности не интересује. А без правде за све жртве рата нема ни трајног помирења међу народима у БиХ.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account