04.11.2019 10:26
Општински одбор СДС Невесиње оцјењује као срамну одлуку одборника владајуће већине да Митровданску повељу, највеће признање општине, додјели дезертеру и бруки Невесиња Илији Таминџији који је и у читавој јавности Републике Српске постао познат по вулгарности према женама и понашању недоличном за једног народног посланика.
 
Ако одборници владајуће већине, у страху за своје ситне привилегије, морају да подрже све што им Илија Таминџија каже, сматрамо да је људска обавеза јавно рећи оно што сви часни Невесињци знају: срамота је повељу која је симбол јунаштва и палих жртава припадника Невесињске бригаде из двије Митровданске офанзиве дати дезертеру који се у ратном вихору склонио у Подгорицу док су његови вршњаци гинули на бранику отаџбине.
 
Светост Митровдана за Невесиње и Невесињце биће укаљана уколико на Митровдан попустимо и дозволимо да се дезертер окити ордењем и наградама које му ни по чему не припадају.
 
Апелујемо на предсједника Борачке организације РС Миломира Савчића да не дозволи да на Митровдан, датум који је прославио Невесиње у читавој Републици Српској, Илијa Таминџији присвоји оно што му не припада.
 
Тражимо да реагују и локалне организације бораца, ветерана, дјеце погинулих ратника Војске Републике Српске јер ако дозволимо ово понижење на Митровдан у Невесињу дозволићемо и свако  друго обесмишљавање жртава палих бораца на бранику  Републике Српске.
 
Одборници већине који су подржали ову срамну одлуку нека размисле како ће послије овог срамног чина погледати себе у огледало и изаћи пред своје суграђане које су платили највећу цијену слободе а данас морају да трпе да им се дезертери цере у лице и ругају њиховој жртви. Посебно је трагична чињеница да су два одборника већине из породица погинулих а актуелни предсједник Скупштине општине Невесиње је демобилисани борац. Очекујемо да бар они преиспитају своју одлуку.
 
Јавности Републике Српске поручујемо да нећемо устукнути и да ћемо митровданска знамења сачувана у рату одбранити од  жеље подгоричког студента да их стави у своју приватну витрину у којој стоје и друге награде купљене новцем отетим од херцеговачких електро предузећа.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account